Cukier tanieje na światowych rynkach z powodu nadwyżek

autor: T.B.24.05.2012, 13:55; Aktualizacja: 24.05.2012, 14:07
Do przeceny cukru przyczynia się także spadek reala, brazylijskiej waluty wobec dolara, co zachęca eksporterów z tego kraju do zwiększania sprzedaży w celu uzyskania większego zarobku w walucie amerykańskiej.

Do przeceny cukru przyczynia się także spadek reala, brazylijskiej waluty wobec dolara, co zachęca eksporterów z tego kraju do zwiększania sprzedaży w celu uzyskania większego zarobku w walucie amerykańskiej.źródło: ShutterStock

Kontrakty na cukier mogą zwiększyć tegoroczne spadki, obniżając się do sierpnia o kolejne 12 proc., gdyż produkcja przewyższa popyt, a brazylijscy eksporterzy zwiększają sprzedaż – twierdzi firma Lantic, największy producent cukru w Kanadzie.

wróć do artykułu

Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Bloomberg
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane