Produkowany z dojrzałych jabłek cydr idzie przez polski rynek jak burza. Trunek o niskiej, sięgającej 8 proc. zawartości alkoholu trafił najpierw do restauracji, a teraz do sklepów.
Cydr jest popularny na Wyspach Brytyjskich, w Hiszpanii i we Francji oraz w krajach nadbałtyckich. Teraz podbija polski rynek. To zasługa naszych producentów. W lipcu z cydrem pod marką Lajk zadebiutowała spółka Klin Business.
Mocną ofensywę firma przygotowuje na jesień. – Nasz produkt jest już niemal we wszystkich liczących się restauracjach i barach Warszawy. Teraz planujemy wejście do innych miast i na półki marketów. Interesują nas przede wszystkim sieci delikatesowe, takie jak Alma Market czy Bomi, oraz sklepy specjalizujące się w sprzedaży alkoholu – mówi Konstanty Wesołowski, współwłaściciel Klin Business.
Pozostało
86%
treści
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Powiązane
Reklama