statystyki

Dowóz jedzenia: Pandemia przyspieszyła wzrost, który i tak by nastąpił

autor: Elżbieta Rutkowska05.11.2020, 08:21; Aktualizacja: 05.11.2020, 08:30
dostawa jedzeni

dostawa jedzeniźródło: ShutterStock

Polityło: Eksperci szacują, że niedługo wartość rynku dowozu jedzenia przegoni e-turystykę

Cały kraj jest w strefie czerwonej, restauracje nie mogą serwować posiłków na miejscu. To złote czasy dla firmy dostarczającej jedzenie?

Ta sytuacja rzeczywiście przyspieszyła rozwój naszego sektora. Największe wzrosty obserwowaliśmy na początku epidemii, gdy w marcu i kwietniu ludzie zostali w domach i zaczęli więcej zamawiać. Oczywiście cieszymy się, że coraz więcej osób korzysta z naszej aplikacji, ale ostatnie miesiące to też okres pełen wyzwań w dziedzinie bezpieczeństwa. Musimy dbać o kurierów, klientów i pracowników restauracji. W związku z tym m.in. wprowadziliśmy bezkontaktową dostawę pod drzwi, zamawiamy dla naszych kurierów maski i płyny do dezynfekcji, razem z restauratorami wprowadzamy rozwiązania eliminujące lub ograniczające kontakt pomiędzy dostawcą a personelem w lokalu.


Pozostało 85% tekstu

Prenumerata wydania cyfrowego

Dziennika Gazety Prawnej
7,90 zł
cena za dwa dostępy
na pierwszy miesiąc,
kolejny miesiąc tylko 79 zł
Oferta autoodnawialna
KUPUJĘ

Pojedyncze wydanie cyfrowe

Dziennika Gazety Prawnej
4,92 zł
Płać:
KUPUJĘ
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane