statystyki

Food Trucki podbijają Polskę: Jest tanio, smacznie i pomysłowo

autor: Sylwia Czubkowska29.05.2015, 16:00
food truck

Jeszcze rok temu, jak szacuje Food Truck Portal, na polskich drogach, czy raczej po miejskich ulicach, jeździło ok. 60 takich knajpek. W ten sezon wjeżdża ich już 250źródło: ShutterStock

W latach 90. mały handel tworzyli sprzedawcy z metalowych szczęk oraz polowych łóżek. Za to dziś masowy rynek gastrono-miczny budują setki food trucków

Reklama


Pisanie o food truckach (może o jedzeniowozach?) to wyzwanie. Bo tak wielkiej różnorodności dań nie zobaczy się ani na Facebooku, ani Instagramie, ani nawet we wszystkich telewizyjnych kulinarnych show razem wziętych. Czego tu nie ma – dziesiątki rodzajów burgerów, pizz, makaronów, hot dogów oraz zapiekanek. Do tego kuchnie egzotyczne – od tex-mex po sushi, kuchnie regionalne – choćby warszawska, a nawet eksperymenty z kuchnią sprzed wieków.


Pozostało jeszcze 94% treści

Czytaj wszystkie artykuły
Miesiąc 97,90 zł
Zamów abonament

Mam kod promocyjny
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane

Reklama