Chcąc przygotować święta na bogato, trzeba liczyć się z wydatkiem 120 – 150 zł od osoby. To wystarcza, by zaproponować gościom zarówno zupę, jak i barszcz biały lub żurek, danie gorące w postaci białej kiełbasy pieczonej z suszonymi śliwkami i cebulą lub schab faszerowany białą kiełbasą oraz kilka mięs i przekąsek do wyboru. A tu mogą być polędwiczki wieprzowe faszerowane grzybami, jaja faszerowane pstrągiem czy wątróbką, sałatka jarzynowa. Święta w wersji oszczędnej wiążą się z wydatkiem 50 – 60 zł na osobę. A to oznacza już tylko jedno ciepłe danie – zupę lub mięso z ziemniakami albo kluskami do wyboru, jedną przekąskę oraz jedną sałatkę, którą zaserwujemy gościom.
Chcąc przygotować święta na bogato, trzeba liczyć się z wydatkiem 120 – 150 zł od osoby. To wystarcza, by zaproponować gościom zarówno zupę, jak i barszcz biały lub żurek, danie gorące w postaci białej kiełbasy pieczonej z suszonymi śliwkami i cebulą lub schab faszerowany białą kiełbasą oraz kilka mięs i przekąsek do wyboru. A tu mogą być polędwiczki wieprzowe faszerowane grzybami, jaja faszerowane pstrągiem czy wątróbką, sałatka jarzynowa. Święta w wersji oszczędnej wiążą się z wydatkiem 50 – 60 zł na osobę. A to oznacza już tylko jedno ciepłe danie – zupę lub mięso z ziemniakami albo kluskami do wyboru, jedną przekąskę oraz jedną sałatkę, którą zaserwujemy gościom.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Reklama
Reklama