Restauracja w Gdańsku powstanie na skrzyżowaniu ul. Przywidzkiej i Władysława Czermińskiego, pomiędzy dwoma węzłami zjazdowymi z obwodnicy Trójmiasta. Max Premium Burgers planuje otworzenie tego typu lokalu również w Warszawie. Obecnie firma oczekuje na wydanie pozwolenia na budowę, podano.
"W związku z naszym dynamicznym rozwojem oraz planami rozpoczęcia równolegle kilku procesów inwestycyjnych jeszcze w 2017 roku aktywnie poszukujemy partnerów do realizacji wspomnianych obiektów. Jako firma z długoletnim doświadczeniem chcielibyśmy rozpocząć współpracę z zaufanym zespołem profesjonalistów z branży budowlanej, montażowej i sektorów pokrewnych i jak najszybciej ruszyć z procedurami przetargowymi" – powiedział CEO Max Premium Burgers Richard Bergfors, cytowany w komunikacie.
Zgodnie z obraną strategią, w ciągu najbliższych 5-7 lat rozwój sieci restauracji Max Premium Burgers będzie skoncentrowany w największych aglomeracjach miejskich. Tylko w 2018 r. firma planuje otworzyć w Polsce od 3 do 6 placówek. Będzie ona również szukać partnerów franczyzowych, którzy w kolejnych latach pomogą rozwijać się Max Premium Burgers jeszcze szybciej.
"Interesują nas przede wszystkim tereny pod wolnostojące budynki typu drive-thru, usytuowane przy głównych skrzyżowaniach komunikujących drogi publiczne z centrami handlowymi. Rozważamy również lokalizacje typu hight-street, ale będą to musiały być spektakularne miejsca, których widoczność, centralne położenie i natężenie ruchu w bezpośrednim sąsiedztwie zagwarantują nam odpowiednią ekspozycję i widoczność" – podsumował Bergfors.
Max Premium Burgers to sieć powstała w 1968 r. jako interes rodzinny. Liczy sobie ponad 120 restauracji, zatrudnia ok. 6 000 pracowników, m.in w Szwecji, Norwegii, Danii i Zjednoczonych Emiratach Arabskich. W 2017 r. kolejne lokale zostaną otwarte w Polsce, Egipcie i Katarze. Całkowity obrót roczny firmy w 2016 r. wyniósł ok. 300 mln euro.