Innowacje w branży spożywczej: Woda z ogniem w formie proszku

autor: Jakub Kapiszewski14.05.2016, 14:00
Uzyskany dodatek nie zmienia właściwości produktów spożywczych, ma bowiem postać jednorodnego proszku bez smaku i zapachu

Uzyskany dodatek nie zmienia właściwości produktów spożywczych, ma bowiem postać jednorodnego proszku bez smaku i zapachuźródło: ShutterStock

Na rynek dodatków spożywczych można wedrzeć się tylko z rewolucyjnym produktem. Takim, który łączy ze sobą dwa powszechne dodatki. – Producenci szukają możliwości dodania kwasów tłuszczowych i probiotycznych szczepów bakterii. Ale nikt jeszcze nie zaoferował rozwiązania, które łączy te dwie klasy dodatków. My jesteśmy pierwsi – przekonują naukowcy ze Szczecina.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Komentarze (1)

  • oby polska nauka rozwinęła skrzydła naukowe w (2016-05-15 10:17) Zgłoś naruszenie 20

    biochemii żywienia,bo to co dziś nazywamy żywnością jest zatoksynowaną trucizną.Podstawowy produkt jakim jest chleb tak został zgwałcony przez technologów żywności,że wlewa się do ciasta bejcę oraz mielony stary chleb i wmawia się konsumentom że to produkt razowy.Brak jakich kolwiek działań dotyczących produkcji żywności bez odpowiedniej kontroli i ochrony oraz zdrowego żywienia doprowadzi konsumenta do wiary omijania żywności przetwarzanej.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane