Do&Co wraz z Turkish Airlines jest właścicielem Turkish Do&Co operującej w całej Turcji, w tym w Ankarze, Antalyi, Izmirze, Bodrumie i Trabzonie, skąd obsługuje ponad 60 narodowych i międzynarodowych linii lotniczych, w tym British Airways, Air France, Asiana Airlines i Emirates. DO&CO jest grupą kapitałową notowaną na dwóch giełdach papierów wartościowych: wiedeńskiej oraz istambulskiej.

LOT Catering Sp. z o.o. powstała w 1992 roku. Jej właścicielem jest Regionalny Fundusz Gospodarczy S.A. posiadający 100% udziałów w kapitale zakładowym.
Od 1994 roku do końca roku 2010 właścicielem Spółki były Polskie Linie Lotnicze LOT S.A. Do połowy 1994 roku, w ramach kontraktu managerskiego, Spółka była zarządzana przez skandynawską firmę SAS Service Partner.

Podstawową działalnością Spółki są usługi cateringu lotniczego świadczone na rzecz kilkunastu linii lotniczych operujących na warszawskim lotnisku Okęcie.
W 1995 roku LOT Catering zaistniał również na rynku pozalotniczym rozwijając różne działalności z zakresu gastronomii. W styczniu 2001 roku Spółka rozpoczęła działalność w nowo wybudowanym obiekcie przy krakowskim lotnisku Balice. 

"Od 2011 r. firma dynamicznie rozwijała wszystkie segmenty usługowe. Dobre wyniki osiągnięto także na rynku usług nielotniczych. Tutaj, realizując założenia właścicielskie Regionalnego Funduszu Gospodarczego, LOT Catering umocnił m.in. pozycję rynkową swoich marek: Biscuiterie, Tomatillo i Vivana. W tym czasie rozwinięto nie tylko sieć sprzedażową, ale również wprowadzono do oferty szereg nowych produktów" - podano w komunikacie.

W I półroczu 2012 r. przychody z obsługi klientów nie związanych z lotnictwem stanowiły 31% całości przychodów, podczas gdy w całym 2011 r. było to niespełna 28%.
Realizowany od 2011 roku program rozwoju LOT Catering przyniósł oczekiwane rezultaty finansowe. Aktywa spółki wzrosły do blisko 96 mln zł na koniec września 2012 r. wobec 34 mln zł na koniec 2010 r., zaś zysk netto zwiększył się w tym czasie do 5,7 mln zł ( na koniec X) wobec 2,2 mln zł na koniec 2010 r.