Lekcja o szkodliwości środka E171 w żywności. Francuzi już wycofali, a my?

autor: Patrycja Otto22.05.2019, 08:00; Aktualizacja: 22.05.2019, 08:42
słodycze

Zdaniem ekspertów działania Francji mają na względzie nie tylko zdrowie konsumentów. Chodzi też o ochronę lokalnego rynku przed importowaną żywnością. Kraj chce ograniczyć listę stosowanych dodatków o połowę, co znacząco utrudni dostęp do rynku producentom z innych krajów.źródło: ShutterStock

Instytut Ochrony Praw Konsumentów uważa, że Polska również powinna zakazać sprzedaży żywności z dodatkiem wybielającym.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane