Wkrótce ruszą kontrole wędzonych wędlin. Inspekcja weterynaryjna sprawdzi zawartość substancji smolistych

autor: Patrycja Otto28.01.2014, 07:09; Aktualizacja: 28.01.2014, 08:33
wędzona-kiełbasa

Przedstawiciele branży mięsnej twierdzą, że nowe przepisy są tak wyśrubowane, że z rynku zniknie wiele firm produkujących wędliny tradycyjnymi metodami.źródło: ShutterStock

Na przełomie lutego i marca inspekcja weterynarii zamierza rozpocząć kontrole w zakładach specjalizujących się w produkcji wyrobów wędzonych. Jak informuje Janusz Związek, główny lekarz weterynarii, ich celem jest ustalenie, ile zakładów mięsnych faktycznie nie spełnia nowych unijnych norm dotyczących poziomu substancji smolistych w produktach.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Komentarze (2)

  • wit(2014-01-28 12:58) Zgłoś naruszenie 00

    A ile substancji smolistych jest w papierosach ???

    Też zakazać !!!

    Kogoś poje..ło

    Odpowiedz
  • Hanka M.(2014-01-28 18:29) Zgłoś naruszenie 00

    Kontrole bez sensu najmniejszego. Będziemy systematycznie i tak podtruwani, produkcja musi się opłacać a zdrowie nasze mało ważne.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane