Wędzone wędliny: polscy producenci walczą o przetrwanie

autor: Patrycja Otto16.01.2014, 07:15; Aktualizacja: 16.01.2014, 07:59
wędzona-kiełbasa

Wytwórcy obawiają się, że nowe przepisy wykluczą ich z rynkuźródło: ShutterStock

Producenci wędlin przeczą zapewnieniom resortu rolnictwa, że problem z wędzarniami jest marginalny

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Komentarze (7)

  • observer(2014-01-16 10:10) Zgłoś naruszenie 00

    Taa - przeszkadza im tradycyjne wędzenie ale że aspartam i glutaminian sodu jest prawie w każdym produkcie nie mówiąc o innych E - tego nie widzą. GMO też zdrowe - tylko po tym wędzeniu naturalnym dymem wszyscy raka dostają. Jestem ze polskimi producentami - pokazać im gest Kozakiewicza i najwyższy czas wyjść z tej zbrodniczej organizacji jakim jest EuroKołchoz.

    Odpowiedz
  • ..sta(2014-01-16 11:28) Zgłoś naruszenie 00

    to niech myją przed jedzeniem, ręce też.

    Odpowiedz
  • Tradycja(2014-01-16 21:11) Zgłoś naruszenie 00

    Polskim eurobiurokratom dym przeszkadza. A sztuczna, chemiczna polewa mająca udawać wędzenie, stosowana bez umiaru przez wielkie zakłady mięsne oczywiście nie.

    Niech stowarzyszenie zarejestruje wędzone na prawdziwym dymie z drewna olszowego jako Produkt Tradycyjny i już.

    Odpowiedz
  • qwer(2014-02-05 14:00) Zgłoś naruszenie 00

    Producenci wedlin coraz czesciej wychodza na przeciw oczekiwaniom klientow i tworza gamy produktow "bez E". Ostatnio w paru sklepach widzialem takie wyroby od H. Kani, ale jeszcze nie probowalem jak smakuja. Jadl ktos z Was tego typu wedliny?

    Odpowiedz
  • otto(2014-02-13 21:40) Zgłoś naruszenie 00

    ja próbowałem tylko kabanosów maestro, które podobno są bez konserwantów. jak zacząłem jeść te piri piri to ani się obejrzałem i zeżarłem całą paczkę :D spoko smak

    Odpowiedz
  • bela(2014-02-16 12:59) Zgłoś naruszenie 00

    albo podsuszane. kabanosy maesto. Kielbasa zywiecka i krakowska od Kani. Jedne z przedniejszych.

    Odpowiedz
  • owoc(2014-02-16 15:47) Zgłoś naruszenie 00

    Tak podsuszane od henryka kani bardzo dobre. Żywiecka i krakowska chyba najlepsze

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane