Do 2050 r. produkcja żywności musi wzrosnąć o 35 proc.

05.02.2011, 08:30; Aktualizacja: 05.02.2011, 08:57

Wyżywienie ludności świata w 2050 r., czyli 9 miliardów osób, będzie możliwe tylko pod warunkiem wzrostu produkcji żywności co najmniej o 35 proc., a jednocześnie zmniejszenia indywidualnego spożycia i skali marnowania jedzenia - uważają francuscy analitycy.

wróć do artykułu

Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:PAP
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Komentarze (2)

  • Sukces 3 lat rządów Tuska(2011-02-05 14:03) Zgłoś naruszenie 00

    A ile wzrosną emerytury, renty i średnie płace?

    Odpowiedz
  • do nr 1.(2011-02-06 08:50) Zgłoś naruszenie 00

    Zgodnie z zasada zbilansowania systemu emerytalnego prawie do 2050 r. bedzie obowiazywala tzw. "zbilansowana" emerytura i renta, dodatkowo jeszcze pomniejszona o 37% i bez waloryzacji.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane