« Powrót do artykułu

Ekożywność przejadła się producentom. Powód? Konkurencja i zaostrzone wymogi

Ubywa osób wytwarzających zdrowe jedzenie. Winne są zagraniczna konkurencja i zaostrzone wymogi.

zakupy, jedzenie, żywność

żródło: ShutterStock

Tylko w ostatnim roku, jak wynika z danych Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, ich liczba zmalała o prawie 900, do 20,5 tys.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Komentarze (1)

  • ek...(2019-07-10 16:12) Zgłoś naruszenie 10

    Na każdej wsi Biedra , no i obcięli dotacje, jest "tanio i zdrowo", nie opłaci się wysilać chyba, ze polski podatnik dopłaci rolnikom, bo przecież oni do wszystkiego chcą dopłaty rekompensaty itp bez tego nic się im nie opłaci

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!