« Powrót do artykułu

Fałszerstwo podane na talerzu. Rynek żywności rośnie wraz z szarą strefą

Coraz więcej produktów spożywczych podszywa się pod znane marki, ma składniki inne niż na etykiecie albo jest produkowanych w nielegalnych fabrykach.

sklep 1

żródło: ShutterStock

Kierunek proponowanych przez Gantnera zmian pozytywnie ocenia IJHARS, która już teraz współpracuje z policją

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Komentarze (2)

  • Konsument(2018-05-10 09:52) Zgłoś naruszenie 80

    Fałszowanie żywności przekłada się na zdrowie konsumentów a tym samym wydatki na leczenie.Trudno wyliczyć dokładnie jakie straty z tego tytułu ponosi budżet,napewno konieczne jest zintensyfikowanie kontroli zywnośći tak by dotkliwe kary nakładane na fałszerzy rekompensowały koszty utrzymania spec służb.Działamia w tym zakresie i ewentualne wyliczenia strat społecznych i budżetowych zostawiam specjalistom od zywienia i lekarzom,nie ,niej jednak problem jest palący i wymagający natychmiastowych rozwiązań.Problem tez naleźy polecić prokuraturom i sądom,umarzanie takich działań jest działaniem wprost przeciw społeczeństwu i szeroko pojętemu interesowi państwa.

    Odpowiedz
  • PRL(2018-05-10 13:12) Zgłoś naruszenie 82

    Dodawanie papieru toaletowego do pasztetowej jest teraz nieszkodliwe społecznie.W czasie PRL,w aferze w opolskich zakładach mięsnych,za udowodnione wagony papieru w pasztetowej,posypały się kary jak za morderstwo.Ale cóż,"komuniści" mieli w d...pie zdrowie obywateli,nieprawdaż IPN?

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!