« Powrót do artykułu

Przeterminowany twaróg i produkt jogurtopodobny. Zły catering karmi w szkołach i szpitalach

Co dostawali uczniowie i pacjenci? Miks tłuszczowy zamiast masła, produkt jogurtopodobny albo przeterminowany o 6 dni twaróg. Inspekcja handlowa skontrolowała w sumie 83 firmy, które gotowały dla 282 instytucji – m.in. szpitali, szkół, przedszkoli, żłobków, sanatoriów, domów opieki społecznej i domów dziecka.

Przedszkole

żródło: ShutterStock

Na nierzetelne firmy nałożono kary i mandaty – w sumie ok. 28 tys. zł, cztery postępowania jeszcze się toczą.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Komentarze (1)

  • mary(2018-01-23 20:18) Zgłoś naruszenie 30

    Catering to ********* Byłam w szpitalu, podali jajecznice z lodówki, lodowata. Chamstwo. Zlodziejstwo. I to kosztem pacjentów.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!